Jämför Pensionsförsäkring

Det finns en hel del försäkringsbolag som erbjuder privat pensionsförsäkring på den svenska marknaden. Därför finns det också anledning att göra en jämförelse innan man väljer försäkringsbolag. För att underlätta för dig så kommer vi på denna sida lista och presentera olika försäkringsbolag som erbjuder just pensionsförsäkring. Informationen är hämtad 2013 från Konsumenternas försäkringsbyrå.

AMF Privat

Om du är mellan 16-64 år så kan du teckna en privat pensionsförsäkring hos AMF. Minsta sparbeloppet är 100 kr per månad. Om man vill så kan man göra extra insättningar på minst 2000 kr. AMF erbjuder ett flexibelt pensionssparande som innebär att man kan öka/minska sparbelopp samt göra uppehåll. Det ingår återbetalningsskydd och man kan även välja familjeskydd vilket ger extra trygghet för dem med familj. Man kan ta ut sparade pengar från 55 års ålder. Sparandet är avdragsgillt upp till 12 000 kr och det finns två olika sparformer, nämligen Traditionell och Fondspar.
-> Läs mer om AMF Privat Traditionell
-> Läs mer om AMF Privat Fond

Avanza Pension/Depåförsäkring

Avanza är en nischad bank som har ungefär 2 % av det totala sparandet i Sverige. uhvudelarna av bolaget är Avanza Bank, Avanza Försäkringsaktiebolag, Avanza Fonder samt medieföretaget Placera Media AB. Avanza erbjuder en mängd olika sparfonder och bland annat en privat pensionsförsäkring i form av en depåförsäkring.
-> Läs mer om Avanza Pension/Depåförsäkring

Danica Pension/Privat pensionsförsäkring

Danica Pension har inte egna fonder och är inte heller bundna till några särskilda förvaltare. Danica Pension är därför fria att välja förvaltare och fonder utifrån vilka som presterar respektive underpresterar. Att vara oberoende är viktigt för Danica Pension och urvalet av fonder görs i samråd med oberoende värderings-institut.
-> Läs mer om Danica Pension Privat pensionsförsäkring